Kokenut erikoishammasteknikko, laadukkaat palvelut

Hammasproteesit, laadukkaasti ja yksilöllisesti

Proteesit valmistetaan huolellisesti, asiakkaan yksilöllisten tarpeiden ja toiveiden mukaan. Valmistuksessa käytetään ainoastaan laadukkaita materiaaleja ja menetelmiä. Erilaisia hammasteknisiä tuotteita valmistetaan myös yhteistyössä hammaslääkäreiden kanssa. Tarvittaessa asiakas ohjataan jatkohoitoon.

Tarvittaessa mahdollisuus myös koti- / laitoskäynteihin. Olen valmis joustamaan ja haluan palvella asiakkaitani mahdollisimman hyvin. Ota yhteyttä, niin kerron lisää.

Hammasproteesin ja suun tarkastus - Ilmainen tarkastus!

Ensimmäinen vaihe on suun tarkastus. Hammasproteesien valmistus aloitetaan suun ja limakalvojen terveyden tarkistuksella ja mahdollisten vanhojen proteesien kunnon arvioinnilla. Tarvittaessa ohjaan asiakkaani hammaslääkärin vastaanotolle.

Hoidon tavoitteet sovitaan yhdessä asiakkaan kanssa.

Vakkapurenta Oy | Hammas

Uudet hammasproteesit

Hammasproteesilla (puhekielessä usein tekohampaat) tarkoitetaan omia hampaita, menetettyä luuta ja suun alueen pehmytkudoksia korvaavaa suussa kiinteästi tai irrotettavasti olevaa laitetta. Proteesin tarkoituksena on mahdollistaa syöminen ja puhuminen. Proteesin tulisi myös olla esteettinen, palauttaa kasvojen muoto ja tarvittaessa tukea kasvojen pehmytkudoksia. Hammasproteesit tulisi uusia 5-10 vuoden välein ja pohjata 2-3 vuoden välein. Asianmukainen ja säännöllinen suun ja proteesin hoito edistää hygieniaa, ehkäisee suusairauksia ja saa elämänkin maistumaan paremmalta. Kysy lisää vastaanotollani. 

Valmistan vastaanotollani kaikki hammasproteesit itse CE-merkityistä, turvallisista materiaaleista, terveeseen suuhun. Tarvittaessa ohjaan asiakkaani hammaslääkärin vastaanotolle sekä teen kotikäyntejä.  Tavoitteenani on hyvällä yhteistyöllä saavutettu tyytyväinen asiakas. 

Teen myös yhteistyötä hammaslääkäreiden kanssa proteesiasioissa ja valmistan oikomakojeita, uniapneakiskoja, purentakiskoja jne. 

Vakkapurenta Oy | Palvelut - Uudet hammasproteesit

Proteesien pohjaukset (tiivistykset)

Hammasproteesit kuluvat. Hampaiden poiston jälkeen ikenet vetäytyvät. Silloin on aika uudistaa hammasproteeseja pohjaamalla ne.  Pohjauksella varmistetaan, että proteesi istuu suuhun painohaavoja aiheuttamatta ja pysyy paikallaan syödessä ja puhuessa niin hyvin kuin mahdollista. Proteesin pohjaus lisää proteesin käyttömukavuutta. Löystynyt ja liiallisesti liikkuva proteesi voi hiertää suun limakalvoja ja kerryttää ruuantähteitä proteesin alle. 

Irtoproteesien pohjaus tulisi tehdä noin 2–5 vuoden välein ja uusia ne kokonaan 5–10 vuoden välein. Mikäli hammasproteesi tehdään immediaattina (heti poiston jälkeen tehdään päälle proteesi), pohjauksen tarve tulee jo 2-3 kuukauden kuluttua sen valmistuksesta.

Vakkapurenta Oy | Palvelut - Proteesien pohjaukset

Hammasproteesin korjaus

Hammasproteesi saattaa rikkoutua esimerkiksi pudotessa lavuaariin tai jotakin kovaa syödessä. Proteesi voi mennä poikki, siitä saattaa lohjeta pala tai siihen voi tulla halkeama. Joskus myös jokin proteesihammas saattaa lähteä irti tai rikkoontua.

Korjaan helposti ja nopeasti tällaiset pienet korjaukset. Mitä nopeammin proteesi korjataan, sen pienempi toimenpide se on. Jos kaikki proteesin osat ovat tallessa usein riittää, että hammasproteesi tuodaan korjattavaksi, eikä käyttäjän tarvitse välttämättä itse tulla paikalle. Korjauksen yhteydessä puhdistan ja desinfioin proteesin huolellisesti.

Korjauksen yhteydessä proteesin voidaan lisätä hampaita ja tukirakenteita. Proteesin voidaan myös pohjustaa samassa yhteydessä, varaamalla ajan teemme maksuttoman arvion hoidon tarpeesta.

Vakkapurenta Oy | Palvelut - Proteesien korjaukset

Hampaan lisäys

Puuttuva hammas voidaan lisätä kaikenlaisiin proteeseihin. Vastaanotollani se käy kätevästi. Älä turhaan kärsi puuttuvasta hampaasta, vaan ota rohkeasti yhteyttä. Samalla käynnillä tarkastetaan hammasproteesisi istuvuus. 

Vakkapurenta Oy | Palvelut - Hampaan lisäys

Play Safe - hammassuojat urheilijoille

PlaySafe-hammassuoja istuu täydellisesti ja antaa urheilijan hampaille parhaan mahdollisen suojan mitä markkinoilta löytyy. Se soveltuu mihin tahansa urheilulajiin. Valmistan suojan yksilöllisesti pelaajan suusta otettavien jäljennösten mukaan. Hammassuoja pysyy hyvin paikoillaan, ei paina, on miellyttävä käyttää ja sallii melko vapaan suuhengityksen. Suojat ovat materiaaliltaan etyyli-vinyyli-asetaattia (EVA). Materiaali ei sisällä allergisoivia aineita. 

Minulta voit hankkia PlaySafe-hammassuojan useamman värisenä. Kysy vastaanotollani lisää saatavilla olevista värivaihtoehdoista!

Hammassuojan tehtävät:

  • Suojaa hampaita, pehmytkudoksia ja leukaluuta suorilta teräviltä iskuilta.
  • Jakaa iskuvoiman tasaisesti läpi hammassuojan.
  • Suojaa leukaniveliä sekä niskaa tärähdyksiltä.
  • Vaimentaa iskuista johtuvaa tärähdystä, joka lieventää aivotärähdyksen mahdollisuutta.
Vakkapurenta Oy | Palvelut - Hammassuojat

Yhteistyössä hammaslääkäreiden kanssa

Valmistan myös yhteistyössä hammasääkäreiden  kanssa oikomakojeita, purentakiskoja, uniapneakojeita, hampaiden valkaisulusikoita sekä kiinteää ja irtoprotetiikkaa.

Vakkapurenta Oy | Palvelut oikominen